NL
Search

Ons Magazine

Ons verhaal

geluidstherapie: een helende symphonie

Het is algemeen bekend dat muziek heilzaam is voor de geest, maar wist je ook dat je met muziek jezelf kan “helen”. Onze voorouders wisten het al. Muziek helpt in de breedste zin bij het vinden van meer evenwicht, of dat nu gaat over je lichaam of je geest.

Stel je voor: je zit middenin een ontspannende sessie. De geluidstherapie begint: eerst een melodieus stemgeluid, gevolgd door zachte, swingende percussie, en tot slot de prachtige tonen van de Himalaya klankschaal. Heb je ooit een zachter en warmer geluid gehoord dan deze zalige trillingen?

Muziek doordringt ons hele lichaam en geest. De onmerkbare trillingen zijn als zachte strelingen die onze welzijn verhogen. Luisteren naar percussie-instrumenten als gongs, klankschalen en stemvorken, verminderen stress en brengen je naar een meditatieve staat.

Geen zorgen: zijn er geen percussie-instrumenten in de buurt, dan zijn er talloze sound healing filmpjes te vinden op het internet.
Sluit je ogen en geniet, volledig ontspannen, van de rustgevende krachten van muziek.

De voordelen van het geluidstherapie gaan trouwens verder dan dit. De frequentie van muziek heeft rechtstreeks invloed op het gehoororgaan, waardoor we in contact komen met onszelf en weer in balans raken.
Ho, wacht: er is meer!

Geluidstherapie kan helpen bij het oplossen van slaapstoornissen, het verlichten van angst en stress, en bij veelvoorkomende pijnen als hoofdpijn en rugpijn.
Het eeuwigdurende geschenk! Muziek is heilzaam voor lichaam en geest: een rustgevende symfonie.

#therapy

#mind

#soul

#music

#meditation

#healing

#pain

What'snew

Ons online magazine